0

Sverige fick oavgjort mot världsmästaren – Lindahl tystade kritikerna

Efter en säker 4-1-seger mot Sydafrika fanns det inte många frågetecken. Egentligen bara ett. Och det var målvakten Hedvig Lindahl. Hon släppte in en billig reducering till 1-3 då hon, som ofta förut, stod felplacerad i målet. Förbundskaptenen, Thomas Dennerby, kritiserade då den svenska landslagsmålvakten:

– Det är en boll hon måste ta, sa han enligt Sportbladet.

Det hördes röster om att peta den ”givna” målvakten mot världsmästarna Japan, men så blev inte fallet – och tur det! För tillsammns med Sara Thuenbro var de giganterna på plan för Sverige när man spelade 0-0.

Den förstas halvleken var i princip perfekt. Japan släpptes inte till för ofta och när det väl hände så var Lindahl i vägen.

Andra halvlek var däremot mer jävlig mot hjärtat. Enligt statistiken så ska japanerna ha haft sju riktiga målchanser. Men tillsammans med Hedvig Lindhal och Sara Thunebro så tog det stopp. Dock ska hela laget ha en insats för sina prestationer.

Ska tillägga att jag är glad för både Lindahls samt Thunebros skull. De fick båda mycket kritik i det senaste världsmästerskapet, men här fick de bevisa att de håller i fotbollens absoluta världsklass.

—-

Sverige kommer nu, med stor sannolikhet, till slutspelet. Där väntar vid en förstaplats Frankrike. Vid andraplats blir Storbritanien eller Brasilien motståndarna och som bästa trea är USA den mest troliga motståndaren.