0

Astvald räddade Örebro från tredje raka förlusten

Uppgifter: Ancelotti vill hämta in Allan till Real Madrid

En oviss match på förhand, Åtvidaberg förlorade senast mot AIK med 1-0 och Örebro förlorade mot Häcken fast med 2-1.
Det var också en oerhört viktig match för båda lagen, Örebro låg innan matchen på nedflyttningsplats och 3 poäng idag kunde göra att man kom allt närmare kvalplats, dock beroende på hur övriga matcher denna omgången slutar. Vinst idag för Åtvidaberg kunde innebära att man verkligen hakade på i toppstriden.

Matchen började fram och tillbaka, en jämn match med väldigt mycket hörnor. Den första halvleken var fartfylld men inget av lagen lyckades spräcka nollan och 0-0 stod sig in i halvtidsvila.
Men sen small det till, direkt i den andra halvleken gör mittbacken Tom Pettersson 1-0 för Åtvidaberg. Efter en hörna från Kristian Bengtsson så får Tom bollen och bresidar in 1-0.
Båda lagen fortsatte sedan skapa lägen och det var matchen hade fortfarande bra tempo. Det verkade som att Åtvidaberg skulle kunna hålla tätt och säkra segern men då kom kallduschen, i den 76:e matchminuten klev Markus Astvald fram och satte dit bollen bakom Gustav Jansson, 1-1 var ett faktum.
Fler chanser skapades de sista minutrarna men inget av lagen lyckades göra ett sista mål och matchen slutade 1-1.

Efter denna matchen så har Åtvidaberg 25 poäng, 9 poäng bakom serieledande Elfsborg fast med en match mer spelad.
Örebro har det fortsatt tungt och ligger på 15:e plats, 11 poäng har man skrapat ihop och har nu 5 poäng upp till kvalplats med en match mer spelad än övriga lag.