0

Damian Martinez imponerade mot Anderlecht

Arsenal ställde upp med ett ungdomligt lag som såg ut som följer: Martinez, Jenkinson, Boateng, Miquel, Gibbs, Yennaris, Lansbury, Eastmond, Eisfeld, Chamakh, Watt.

Anderlecht, med svenske Safari i startelvan, började bäst och hade ett bortdömt mål för offside efter 10 minuter. Arsenal tog sig därefter in i matchen som endast pågick i 45 minuter. Chamakh hade en farlig chans efter en passning från Miquel men Proto räddade snyggt. Arsenals första mål för säsongen kom efter en liten solo-raid på högerkanten från Jenkinson innan han slog in den lågt där Lansbury kom löpandes och sköt in 1-0.

Efter målet var det en jämn match där den unge målvakten Damian Martinez stod för fina räddningar och stabilt spel vilket bäddade för en stark seger.

Vid 21:00 spelar man ännu en 45 minuters match mot Southampton.