0

Kalmar FF enkelt vidare i kvalet

Kalmar FF hade inför kvällens match ett ypperligt utgångsläge efter att ha besegrat NK Osijek med 3-1 borta i Kroatien förra veckan. Man tog till vara på chansen och vann med 3-0 hemma på Guldfågeln Arena, och går alltså vidare med totalt 6-1.

Målskyttet öppnades i den 25:e matchminuten av Abiola Dauda, som nu även leder den interna skytteligan i Kalmar under Europa League-kvalet. 2-0 kom i den 45:e matchminuten, efter att Dauda spelade in en boll i straffområdet, som istället för att nå fram till en Kalmar-spelare touchade på en kroat och rullade in i eget mål.

Den andra halvleken såg länge ut att bli mållös, vilket inte var så konstigt då Kalmar inte kände någon press att anfalla mer. Men en mållös blev det inte, utan Emin Nouri avslutade målskyttet när han i den 93:e minuten avlossade ett skott som hamnade i krysset bakom Osijek-målvakten Vargić.

3-0 till Kalmar, som nu avancerar i Europa League-kvalet. Moståndet är ännu inte bestämt.