0

Målfest på Strömvallen – Gefle körde över Göteborg

Gefle IF hade bara gjort nio mål på femton omgångar. Men på lördagseftermiddagen bjöd man hemmapubliken på Strömvallen på ett riktig målkalas, när man förnedrade IFK Göteborg med hela 5-0. Ett blåvitt, som nu inte har vunnit en match på nio omgångar.

I den först halvleken var det dock gästerna som höll i taktpinnen. Men när Jonas Eriksson blåste av de första 45, var det hemmalaget som var i ledningen.
Daniel Bernhardsson har haft det tufft sedan han återhämtade sig från sin skada. Men i dagens match, då han fick ersatta Jonas Lantto, betalade av sig direkt. I matchminut 38 satte han elegant in matchens första bakom en helt chanslös Erik Dahlin i gästernas mål, som hade en tuff kväll framför sig.

När den andra halvleken drog igång, kom ett laddat IFK Göteborg ut på planen. Förhoppningarna på att vända var stora, men efter bara tre minuter kom kallduschen. Jakob Orlov höll sig framme på en hörna och nickade in sitt femte mål för säsongen – och målfesten för hemmalaget kunde börja. I den 66:e minuten spelade samme Orlov fram till en helt ren Mikael Dahlberg som satte matchens tredje och i slutminuterna drog Alexander Faltsetas in två kanonmål från distans.

Utklassningen var ett faktum och IFK Göteborg ligger fortfarande i en djup svacka. Bägge lagen ligger kvar på sina respektive placeringar – Gefle på en fjortondeplats och Göteborg på en tolfte.