0

Malmö närmar sig Elfsborg efter ny hemmaseger

EM-uppehållet har skapat spännande förändringar i Allsvenskan. Det som såg ut som ett oslagbart Elfsborg har sedan Allsvenskans omstart endast fått med sig en poäng på tre matcher och Malmö är det lag som börjat fylla luckan Boråslaget gick in med till uppehållet. Idag var det återigen dags för en hemmaseger för Malmö FF när man enkelt slog GAIS med 2-0 efter mål av Daniel Larsson och Mathias Ranegie.

Helvetet för GAIS började i den 20:e matchminuten då förre MFF spelaren Jeffrey Aubynn tvingades kliva av och bara tre minuter senare tog Malmö ledningen genom Larsson efter ett mycket vackert Malmöanfall. Och innan domaren hann blåsa av de första 45 minuterna kom också 2-0. Redan i början av matchen slog Hamad ett inlägg som Ranegie nickade straxt utanför stolpen men här i den 30:e minuten lyckades Ranegie hålla bollen innanför målramen och 2-0 var ett faktum. Återigen var det Hamad som slog inlägget och Ranegie som nickade.

GAIS helvete fortsatte i andra halvlek då både målvakten Sillanpää och mittbacken Ekunde tvingades kliva av på grund av skada. Hemmastarka Malmö FF tog en enkel 2-0 seger. En match som kan ha varit den sista för Jimmy Durmaz som lämnar för turkiska ligan och Genclerbirligi. Durmaz hyllades av Malmösupportrarna och lämnar nu ett Malmö som återigen tågar mot guld, det skiljer nu bara 3 poäng upp till Elfsborg