0

MFF fortsätter att utmana Elfsborg i toppen

Inter i möte med agenten om Luka Jovic

GAIS hade ett tufft utgångsläge hemma mot MFF idag med 5 nya i startelvan och med usel form. De drygt 5000 som hade samlat sig på Gamla Ullevi fick dock se  en fantastisk första timme med ”hawaii-fotboll” och mängder av chanser åt båda hållen. Det var den ungdomliga entusiasmen som bar fram GAIS första timmen men man tröttnade enormt mot slutet och var aldrig nära att kvittera till 3-3.

Det började bra för GAIS när Linus Tornblad, född 1993, tryckte sig förbi Daniel Andersson och Ricardinho för att sedan trycka in 1-0 fräckt bakom Johan Dahlin i MFF-målet. Fotbollen fortsatte att bölja. Daniel Larsson sköt ett skott i stolpen efter en hörna som Larsson samlade upp i bortre delen av straffområdet innan han träffade stolpen. Därefter hade Tornblad matchens chans när han först brände ett läge som Dahlin räddade, returen kom dock tillbaks till Tornblad som hade öppet mål och var relativt ohotad men missade med ett skott en bit över.

I den 29:de minuten, bara minuten efter Tornblads jättemiss, kvitterade Ranegie när Wilton spelade in på marken och Larsson hoppade över innan Ranegie kunde vända bort Erik Johansson och rulla in 1-1 bakom Jankulovski. Endast 5 minuter senare fick GAIS en frispark vid kanten av MFF:s straffområde som Wanderson slog in och både Friberg och Larsson missade bollen innan den sköts i stolpen. Returen gick till mittbacken Johansson som kunde slå in 2-1 bakom en chanslös Dahlin.

Andra halvlek hade knappt börjat innan Friberg blev fälld klumpigt av Reuben Ayarna. Straffen förvaltades väl av kaptenen Daniel Andersson. 2-2. Bara någon minut efter blåste Strömbergsson straff åt andra hållet, denna gången var det Friberg som drog ner en GAIS spelare. Den formsvage och för dagen usle Wanderson slog en svag straff som Dahlin kunde rädda tämligen enkelt och även ta hand om returen. Fotbollen sjönk en del i tempot men det kändes som flera mål låg och väntade.

MFF fick en hörna i den 68:de minuten som det blev lite flipperspel på innan Jansson kunde forcera in 2-3 till di blåe. Efter målet ”dog” matchen och MFF rullade bort all tid mot ett tröttkört GAIS som fortfarande har 6 poäng upp till Gefle på kvalplatsen. MFF ligger nu endast 3 poäng ifrån Elfsborg som nu bör känna sig oroande om MFF:s bortaform stiger.