0

MLS-stjärnorna blev för svåra för Chelsea

Under natten mot torsdagen kom Chelseas första förlust under den pågående försäsongsträningen, när man först kvitterade, tog ledningen, och sedan till slut också tappade den mot MLS All-Stars.

Första halvleken var inte särskilt underhållande, och inget av lagen verkade vilja ta initiativet. Första målet kom dock redan i den 20:e minuten, när Henry slog in en lång kross mot straffområdet, som Wondolowski efter lite omständigheter till slut fick kontroll på, och kunde rulla in 1-0 bakom Chelsea-målvakten Hilario.

Ungefär en halvtimme in i matchen blev det sedan dags för Chelsea att göra sitt första mål, vilket kom på nick efter en hörna av Frank Lampard. John Terry var störst i luftrummet, och kunde nicka in 1-1 i målvaktens högra kryss.

En assist verkade tydligen inte räcka för Lampard, och när den andra halvleken dragit igång blev det även hans tur att skrivas in i målprotokollet. Det var Ramires som stod för passningen, som seglade över både MLS-målvakter och försvarare innan den till slut landade hos Lampard som i den 57:e minuten kunde rulla in ledningsmålet för London-klubben.

Kvitteringen från MLS All-Stars kom i den 72:a matchminuten, efter en passning snett inåt mitten i Chelseas straffområde nådde fram till Pontias, som med ett lågt skott sköt in 2-2.

Segermålet kom sent – ända fram till den 90:e minuten fick vi vänta innan ett lag tog chansen att avgöra. Ett halvdant skott från amerikanen Johnson tog på en Chelsea-försvarare, och styrdes högt upp i luften för att sedan retligt segla in i målet bakom Turnbull. 3-2 till MLS All-Stars, vilket även blev matchens slutresultat.