0

Norrköping chockade Helsingborg och bröt jättesviten

HIF  har ett väldigt tätt matchande just nu och därför vilade Åge Hareide flera spelare från startelvan. Norrköping kom till spel med samma startelva som förra matchen mot Djurgården när laget fick oavgjort efter att ha varit i brygga.

Helsingborg inledde första halvlek väldigt darrigt och försvarsspelet var under all kritik när Norrköping spelade oerhört bra där framförallt samarbetet mellan Gunnar Heidar Thorvaldsson och Shpetim Hasani var riktigt bra. Just de två spelarna låg bakom 0-1 och 0-2. Helsingborg såg riktigt chockade ut och bytte ut båda anfallarna Erik Sundin och Àlvaro Santos mot Thomas Sörum och Alfred Finnbogason.

Norrköping blev sämre i andra halvlek samtidigt som Helsingborg blev bättre. Norrköping var bra den första kvarten i andra halvlek, men sedan var det Helsingborg som forcerade under resten av matchen och lyckades reducera genom Alfred Finnbogason på nick. Helsingborg lyckades inte få in kvitteringsmålet trots att laget hade chanser att kvittera när Norrköping blev lite stressade av Helsingborgs press.

I slutet fick Martin Smedberg-Dalence en riktigt bra chans att avgöra matchen men sköt i ribbans underkant. Matchen slutar 1-2 till Norrköping och därmed förlorar Helsingborg sin första match på Olympia i Allsvenskan sedan den 2 oktober 2010 då HIF förlorade mot GAIS. Norrköping gjorde en riktigt bra match, men det var också Helsingborgs katastrofala första halvlek som la grund för matchens fortsättning och utformning.

Mål: 0-1 Gunnar Heidar Thorvaldsson (17) 0-2 Shpetim Hasani (25) 1-2 Alfred Finnbogason (68)

Varningar: HIF: Alfred Finnbogason IFKN: Bobbie Friberg da Cruz, Andreas Johansson, Imad Khalili, Nikola Tkalcic, David Nilsson

Bollinnehav: 57%-43%

Avslut: 11-11

Avslut på mål: 4-7