0

Vinst i första träningsmatchen

Everton bortaspelade mot Morecambe i årets första träningsmatch. Morecambe som håller till i League 2 skulle bli en mjukstart för de blå.
Detta vara också första gången man spelade i det nya hemmastället.

Den unge Francisco Junior öppnade målskyttet i den 7:e minuten då han tryckte in 0-1 från 25 meter.
Sedan var det dags för Vellios att presentera sig, han blev serverad av Leon Osman och 0-2 var ett faktum.
Everton fortsatte spela bra och 0-3 kom genom Jack Rodwell, även han assisterad av Leon Osman. Rodwell har sett mycket het ut under försäsongen och gjorde idag en bra match, kan han lägga skadorna bakom sig och göra en kanonsäsong i år?
3-0 stod sig in i halvtidsvilan, Everton hade ett kraftigt spelövertag och Morecambe fick mest ägna sig åt att försvara.

Andra halvlek satte igång, den fortsatte som den första slutade. Everton pressade på och Morecambe kunde inte skapa så mycket.
I den 68:e minuten var det Victor Anichebes tur att hamna i målprotokollet, detta blev Evertons sista mål för dagen.
Spelande managern Jim Bentley som är en stort fan av Everton gjorde idag sin sista match i Morecambe. Everton visade stor respekt och lät honom göra ett mål på matchens sista spark.
Slutresultatet fastställdes till 1-4, Everton tog alltså hem segern i årets första träningsmatch. Riktigt kul att de unga spelarna fick visa framfötterna.

Startelvan: Taudul, Kelly, Duffy, Distin, Bidwell, Coleman, Osman, Junior, Rodwell, Vellios, Anichebe.
Avbytare: Hibbert, Neville, Forrester, Browning, McAleny.
Målskyttar: Francisco Junior, Apostolos Vellios, Jack Rodwell, Victor Anichebe